Kutatók Éjszakája Program

2024.szeptember 27.

Hogyan kapcsolódik az egészségmegőrzés és a kolostori élet? Ki volt és milyen örökséget hagyott ránk a legendás tudós, gyógyító szerzetes, Szabados Imre Anzelm? Hogyan hasznosulnak a legmodernebb kutatási eredmények a kórházi gyógyításban? A kérdésekre kapott válaszok mellett a résztvevők megtanulhatják, hogyan lehetnek maguk is életmentők. Első kézből, személyes beszámolók mentén ismerkedhetnek meg egy kórház mindennapjaival, “műhelytitkaival”. Megtudhatják azt is, miért hivatás és nem csupán munka az egészségügyben dolgozni, illetve milyen szépségeket, kihívásokat tartogat az egészségügyi életpálya. A Váci Jávorszky Ödön Kórház és a Piarista Kilátó Központ közös programja

A jelentkezés regisztrációhoz kötött: www.kutatokejszakaja.hu

Program állomások:

  1. MENTS MEG EGY ÉLETET! –újraélesztés gyakorlata minden korosztály számára, lehetőség van elsajátítani a helyes újraélesztési technikát.

Előadók: Váci Jávorszky Ödön Kórház intenzív osztály munkatársai.

-programot ajánljuk: általános iskola felső tagozattól-

  • ELSŐ LÉPÉSEK, KEZDJÜK EZZEL! – AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRÉSEK FONTOS SZEREPÉRŐL

Szűrések bemutatása (vérnyomás, koleszterin, vércukor, oxigén szaturáció mérése, értékek, egészséges táplálkozás-okostányér fogalma, bemutatása, helyes kézmosási technikák,)

Előadók: Váci Jávorszky Ödön Kórház Egészségfejlesztési Iroda munkatársai.

-programot ajánljuk: középiskolások, felnőttek-

  • GYÓGYÍTS, SEGÍTS, INSPIRÁLJ! – válaszd az egészségügyi pályát!

Válassz pályát, válassz jövőt az egészségügyben! A munkaerőpiacon mind nagyobb értéket jelent a segítő hivatást gyakorlók köre. Segítünk eligazodni az egészségügyi szakmák lehetőségei között.

Előadók: Dr Király Edit ápolási igazgató, óraadó tanár, Budainé Bányai Boglárka diplomás ápoló, szakoktató (Váci Jávorszky Ödön Kórház)

-programot ajánljuk: általános iskola felsőtagozat, szülők-

  • KUTATÁS-GYÓGYÍTÁS – „KÉZ A KÉZBEN”

Előadások a gyógyítás és a kutatás kapcsolatáról, kórház működéséről, a „láthatatlan” tevékenységek szerepéről, fontosságáról

Előadók: Katona Miklós igazgató (Piarista Kilátó Központ), Dr Urbán Edina főigazgató, Dr Szalai Katalin orvosigazgató (Váci Jávorszky Ödön Kórház)

-programot ajánljuk: általános iskola felsőtagozattól-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.